puszka.pl - pysznie!

Roszponkowo-gruszkowy zawrót głowy z wędzoną mozzarellą

Przepis o tyle utrudniony, że jest tam jeden magiczny składnik - musztarda mango ;) Ogólnie pycha ;D


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 2

trochę roszponki
mozzarella wędzona
pomidor malinowy
orzechy
gruszka
łyżka masła
łyżka musztardy mango
łyżeczka oliwy z pestek dyni
sól/pieprz
ew. sok z cytryny

Przygotowanie:

Sałatę układamy na talerzu, a na to pokrojone w plasterki pomidory i mozzarellę. W międzyczasie na patelni rozpuszczamy masło i musztardę. Gruszkę kroimy w plasterki i kładziemy na patelni posypując sporą garścią orzechów. Po podsmażeniu z dwóch stron, przekładamy na mozzarellę, posypujemy orzechami z patelni. Gotowe!

Wskazówki i uwagi:

Warto roszponkę skropić na początku oliwą z dyni (też ma orzechowy smak) i na końcu doprawić do smaku. Można jeszcze wycisnąć trochę soku z cytryny do gruszek na patelni ;)
Nadesłał(a) Dzik, dnia: Sep 10, 2012
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: