puszka.pl - pysznie!

Kuskus z tartą, duszoną włoszczyzną

Za samym kuskusem nie przepadam. Zjem, jak muszę. Dlatego w awaryjnej sytuacji wykombinowałam dodatek duszonej włoszczyzny, żeby dodać mu smaku - wyszło bardzo dobre i kolor ma o wiele ciekawszy :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kuskus (po namoczeniu powinno go być objętościowo mniej więcej tyle, co utartych warzyw)
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
mały por lub cebula
sól
pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa utrzeć, poddusić na oleju. Na koniec dodać sól i ew. pieprz.

Kuskus namoczyć we wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszać z warzywami.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2012-08-09 20:52:45.045
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: