1 opakowanie ciasta francuskiego
3-4 małych pomidorków koktajlowych
garść kukurydzy z puszki
2 plasterki żółtego sera
1 jajko
majeranek,
oregano,
pieprz,
chilli
Przygotowanie:
Ciasto rozwijamy i kroimy na dwie równe części. Układamy na każdej z nich po plasterku sera, połowie garści kukurydzy i pokrojone pomidorki w kosteczkę. Dodajemy pieprz, oregano i chilli. Zwijamy ciasto w ruloniki - nie zapominając o bokach, należy je dobrze skleić.
Jajko roztrzepujemy widelcem, następnie smarujemy nim ruloniki, posypując je z obu stron majerankiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200-220 st. C (bez termoobiegu), na 30 minut.
Wskazówki i uwagi:
Można je jeść na ciepło, jednak należy być ostrożnym, bo można się poparzyć.
Nadesłał(a) malolata71,
dnia: 2012-07-03 22:17:13.043
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.