Surówka ze szpinaku z pieczarkami i pomidorami
		
			Fantastyczna! W sezonie wcinamy ją niemalże każdego dnia :-)
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska & RAW
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			szpinak
pieczarki
pomidory
cebula
sos: sok z cytryny, sól, chili, musztarda, oliwa z oliwek (z nią smakuje najlepiej, ale można wziąć inny olej tłoczony na zimno)
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Szpinak rozdzielamy na pojedyńcze liście, wrzucamy najlepiej całe do miski, chyba, że liście są bardzo duże, wtedy kroimy je grubo.
Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki lub kostkę, a pomidory w kostkę. Wszystko mieszamy, potem polewamy sosem (powinien być wyraźnie musztardowy) i jeszcze raz ostrożnie mieszamy, żeby rozprowadzić sos. Spożywamy natychmiast.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Stosunkowo powinno być najwięcej szpinaku, dużo pomidorów i sporo pieczarek (one nadają specjalnego smaczku surówce).
Jeśli ktoś musztardy nie lubi może ją pominąć. Chociaż nigdy nie próbowałam, myślę, że surówka będzie równie dobrze smakowała ze zwykłym sosem.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: