puszka.pl - pysznie!

Masło z awokado z czosnkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

dojrzałe awokado
czosnek wg uznania (ja dałam dwa ząbki na jedno awokado i było czosnkiem czuć)
sól, pieprz

Przygotowanie:

Awokado obrać, usunąć pestkę, a miąższ rozgnieść widelcem na jednolitą masę, doprawić odrobiną soli, pieprzu i świeżo startym czosnkiem.

Tak przygotowaną pastę można kilka dni przechowywać w lodówce (najlepiej w ciemnym szklanym pojemniku).

Wskazówki i uwagi:

Awokado musi być dojrzałe, inne nie wychodzi - ani nie daje się ugnieść ani zblendować :/
Nadesłał(a) mutma, dnia: Jun 7, 2012
Źródło/autor przepisu: http://dietetycyonline.pl/artykul/82/Awokado_jako_zdrowe_maslo

Twoje zapiski: