puszka.pl - pysznie!

Kotleciki z buraków i fasoli


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

mały słoiczek tartych buraczków
10 niewielkich pieczarek
1 duża cebula
puszka czerwonej fasoli
olej
sól, pieprz
bułka tarta
1 jajko
sok z cytryny

Przygotowanie:

Pieczarki usmażyć z cebulą, dodać do odsączonej czerwonej fasoli i zblendować. Dodać buraczki, przyprawy, sok z cytryny i jajko.

Jeśli masa jest za rzadka, powoli dodawać bułkę tartą. Lepić niewielkie kotleciki i smażyć aż się zrumienieją.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z dużą ilością surówek, kotleciki mogą również posłużyć jako pasta na chleb.
Nadesłał(a) sokovirufka, dnia: Jun 2, 2012
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: