puszka.pl - pysznie!

Kotlety z warzyw gotowanych

Smaczne i sycące. Można wykorzystać warzywa z wczorajszej zupy/ obiadu.


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

1 duża marchew
1/2 małego selera
1/2 pietruszki
1 cebula
1 ziemniak
1 jajko
sól
pieprz
bazylia
cząber
majeranek
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:

Warzywa (bez cebuli) ugotować i przepuścić przez maszynkę, dodać pokrojoną i uduszoną cebulę, jajko, przyprawy i tyle bułki, by powstała masa, z której się da formować kotleciki.

Obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano z obu stron.
Nadesłał(a) araksol, dnia: 2012-05-28 22:24:59.918
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: