puszka.pl - pysznie!

Sajgonki wegańskie ze świeżych warzyw

Sajgonki są łatwe i szybkie w przygotowaniu - wbrew pozorom.
Więc do dzieła. Pyszne i lekkie - idealne do koszyka piknikowego w ciepłe, wiosenne dni.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

opakowanie papieru ryżowego
rukola
marchew
cebula
brokuł
suszone pomidory
słonecznik
pieprz

Przygotowanie:

Brokuła zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3 minuty, następnie drobno kroimy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Cebulkę kroimy w drobne paseczki, a słonecznik prażymy na suchej patelni. Łączymy wszystkie składniki, przyprawiamy, dodajemy pomidory i polewamy troszkę olejem "spod pomidorów".

Tak przygotowaną sałatkę zawijamy w papier ryżowy (wcześniej papier namaczamy - przepis na opakowaniu) i pieczemy w piekarniku do zarumienienia w temp. 170 st. C ok. 15 minut.
Nadesłał(a) Nhia, dnia: May 22, 2012
Źródło/autor przepisu: www.treeyourmind.blogspot.com

Twoje zapiski: