puszka.pl - pysznie!

Farsz brokułowo-różnisty

Bardzo smaczny farsz do naleśników, innych placków, tart itd.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2-3 brokuły
kilka pieczarek
2 małe cebule
1 czerwona papryka
1-2 ząbki czosnku
1 paczka fety
2-3 suszone pomidory
1 łyżeczka pasty curry
sól
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

1. Podsmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem na oliwie.
2. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, poddusić razem.
3. Dodać rozdrobnione różyczki brokuła i pokrojone pieczarki.
4. Dodać suszone pomidory, rozdrobnioną fetę, przyprawić. Można podlać odrobiną oliwy aromatyzowanej chilli.
5. Poddusić, aż feta się rozpuści, a masa scali. Jeśli jest zbyt sucha, dolać trochę wody.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli używamy mrożonego brokuła, należy wrzucić go na patelnię wcześniej, żeby zdążył dojść.

Bardzo dobry farsz do naleśników piwnych.
Nadesłał(a) joa, dnia: Apr 23, 2012
Źródło/autor przepisu: mój małżonek

Twoje zapiski: