puszka.pl - pysznie!

Wegański sos czosnkowy

Inspirowany wieloma przepisami na wegański majonez.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

2-3 łyżki łuskanego słonecznika
łyżka oleju
łyżeczka soku z cytryny
łyżeczka musztardy
1-2 ząbki czosnku
2 łyżki wody
szczypta soli

Przygotowanie:

Do blendera wrzucamy słonecznik, łyżeczkę musztardy i pokrojony drobno czosnek, dolewamy wodę, olej i sok z cytryny, miksujemy na gładko. Jeśli jest za gęste, dodajemy wody. Solimy do smaku.

Wskazówki i uwagi:

Pyszny z ogórkami. :)
Nadesłał(a) Greenswithbeans, dnia: 2012-03-24 19:10:36.311
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: