puszka.pl - pysznie!

Szpinakowe klopsiki


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

świeży szpinak (wg uznania)
woreczek kaszy gryczanej (ugotowanej i zmielonej)
4 łyżki płatków owsianych namoczonych (zmielonych)
1/4 szklanki bułki tartej z suszonym czosnkiem i pietruszką
1/4 szklanki startego parmezanu
1 łyżka roztopionego masła
4 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
2 jajka lekko rozbite
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Zaczynam od rozgrzania piekarnika do 175 st. C. W misce dokładnie mieszam posiekany szpinak, bułkę tartą, parmezan, masło, szczypiorek jajka, zmieloną kaszę i płatki owsiane, sól i pieprz. Z tak przygotowanego ciasta formuję małe kulki i układam je na blasze. Piekę od 10 do 15 minut, aż lekko zbrązowieją.
Nadesłał(a) bianexx1, dnia: 2012-06-07 18:55:36.658
Źródło/autor przepisu: http://brzuszekwega.blogspot.com/

Twoje zapiski: