Racuchy amarantusowe z ziołami i cebulą
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			180 g mąki z amarantusa
szczypta drożdży (instant)
1 cebula
oliwa
przyprawy: sól, majeranek, tymianek
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Cebule obrać, cienko pokroić i udusic na oliwie. Mąkę z amaratusa z przyprawami, drożdżami i cebulą wymieszać dodając ciepłej wody (tyle, aby ciasto miało konsystencje gęstej śmietany).
Ciasto zostawic na 10-15 min. do wyrośnięcia.
Małe porcje kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoto-bązowo.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: