puszka.pl - pysznie!

Kotlety z kaszy kuskus i czerwonej soczewicy


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: ok. 9-10 szt.

3/4 szklanki kaszy kuskus
3/4 szklanki soczewicy czerwona
mąka pszenna
bulion
bułka tarta
1 cebula
olej

Przygotowanie:

Kaszę kuskus zalać gorącym bulionem warzywnym na 5 min. Soczewicę ugotować, odcedzić. Cebulę pokroić w małą kostkę, podsmażyć na złocisty kolor. Wymieszać wszystko w misce, dosypać ok. 4 łyżek mąki pszennej, wymieszać (jak nie będzie się kleić, to dodać trochę wody, a jak będzie zbyt mokre, to dodać mąki lub bułki tartej), utworzyć z masy kilka kotletów, obtaczając w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju.
Nadesłał(a) mena77, dnia: Jan 30, 2012
Źródło/autor przepisu: Wymyśliłam sama :) (mENA)

Twoje zapiski: