puszka.pl - pysznie!

Ciasto cappucino


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

ciasto:
4 szklanki mąki
4 jaja
3 łyżeczki proszku do pieczenie
1,5 łyżeczki sody
szklanka jogurtu
szklanka oleju
łyżka/dwie żurawiny lub dżemu porzeczkowego, jagodowego, wiśniowego
3 łyżki kakao
trochę piwa

masa:
1,5 szklanki mleka
8 łyżek cappucino (instant)
łyżka mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki krupczatki
masło

Przygotowanie:

Ciasto: wszystkie składniki wymieszać, nic więcej. Piec ok. 40 min. w 180 st. C.

Masa: 1,5 szklanki mleka gotujesz z 3/4 szklanki cukru, w 3/4 szklanki mleka mieszasz 8 łyżek cappuccino, łyżkę mąki ziemniaczanej i 3 łyżki mąki krupczatki. Wlewasz do gotującego się mleka i robisz budyń. Gdy ostygnie rozcierasz z masłem.

Przekładasz z dżemem jagodowym lub porzeczkowym.
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: 2012-01-25 17:48:20.605
Źródło/autor przepisu: Beata i ja

Twoje zapiski: