puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 dojrzałe banany
1-2 niezbyt czubate łyżki kakao holenderskiego (gorzkiego) lub ostatecznie granulowanego (słodzonego)

Przygotowanie:

1 banana rozgnieść widelcem lub przy pomocy blendera (w 2-gim przypadku łatwiej będzie otrzymać idealnie gładką masę). Dodać kakao i wymieszać.

Drugiego banana obrać ze skórki, odciąć ciemną końcówkę, ew. przekroić wzdłuż, pokroić na plasterki, wymieszać. Lub zmiksować oba banany razem.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli użyliście kakao holenderskiego i deser wydaje się wam niewystarczająco słodki, można oczywiście posłodzić odrobinkę. Jednak ładnie dojrzałe banany to słodycz gwarantowana :)

W gorące dni przed podaniem można jeszcze schłodzić. Smacznego :-)
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2000-09-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: podpatrzone w barze Vega :-)

Twoje zapiski: