Sałatka meksykańska
Z kaszą kuskus lub jęczmienną.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
1 szklanka kaszy kuskus lub jęczmiennej
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
1 cebula czerwona
1 papryka czerwona
3-4 ogórki konserwowe
sos:
3-5 łyżek jogurtu
ketchup
sól
pieprz
słodka i pikantna papryka
zioła do sałatek
Przygotowanie:
Przygotowujemy kaszę, odcedzamy i lekko studzimy. Dodajemy kukurydzę, fasolę z puszek i pokrojone w kostkę ogórki, paprykę oraz cebulę.
Jogurt mieszamy z ketchupem (ew. odrobiną sosu chili), przyprawiamy. Dodajemy do sałatki.
Wskazówki i uwagi:
Najlepiej zostawić w lodówce na noc. Jeśli sos jest zbyt rzadki można dodać łyżkę majonezu lub odrobinę sera feta (wtedy nie solić).
Twoje zapiski: