puszka.pl - pysznie!

Sałatka meksykańska

Z kaszą kuskus lub jęczmienną.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 szklanka kaszy kuskus lub jęczmiennej
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
1 cebula czerwona
1 papryka czerwona
3-4 ogórki konserwowe

sos:
3-5 łyżek jogurtu
ketchup
sól
pieprz
słodka i pikantna papryka
zioła do sałatek

Przygotowanie:

Przygotowujemy kaszę, odcedzamy i lekko studzimy. Dodajemy kukurydzę, fasolę z puszek i pokrojone w kostkę ogórki, paprykę oraz cebulę.

Jogurt mieszamy z ketchupem (ew. odrobiną sosu chili), przyprawiamy. Dodajemy do sałatki.

Wskazówki i uwagi:

Najlepiej zostawić w lodówce na noc. Jeśli sos jest zbyt rzadki można dodać łyżkę majonezu lub odrobinę sera feta (wtedy nie solić).
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: 2011-12-29 19:08:43.914
Źródło/autor przepisu: moja mama :)

Twoje zapiski: