puszka.pl - pysznie!

Kotlety szpinakowe

Przesmażony szpinak łączę z jajkiem, doprawiam pieprzem i solą, formuję kotleciki i smażę. Danie można wziąć do pracy, serwować na obiad lub na przyjęciu.


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 8 -10 osób

szpinak
jajko
koperek lub natka pietruszki
sól
pieprz
bułka tarta, orzechy siekane lub chrupki kukurydziane
olej do smażenia

Przygotowanie:

Przesmażony szpinak wyrobić z jajkiem, dodać posiekany koperek lub pietruszkę, doprawić solą i pieprzem.

Formować kotleciki (można robić w różnych kształtach - wtedy chętniej sięgają po nie dzieci) i otaczać w bułce, orzechach lub chrupkach, zależnie od tego co lubią domownicy lub goście. Smażyć na oleju lub oliwie.

Wskazówki i uwagi:

Dzieci chętnie jedzą, szczególnie gdy robię fantazyjne kształty kwiatków lub zwierzątek.
Nadesłał(a) zofia, dnia: Sep 18, 2011
Źródło/autor przepisu: przepis otrzymałam od znajomej i trochę zmodyfikowałam

Twoje zapiski: