Przesmażony szpinak łączę z jajkiem, doprawiam pieprzem i solą, formuję kotleciki i smażę. Danie można wziąć do pracy, serwować na obiad lub na przyjęciu.
szpinak
jajko
koperek lub natka pietruszki
sól
pieprz
bułka tarta, orzechy siekane lub chrupki kukurydziane
olej do smażenia
Przygotowanie:
Przesmażony szpinak wyrobić z jajkiem, dodać posiekany koperek lub pietruszkę, doprawić solą i pieprzem.
Formować kotleciki (można robić w różnych kształtach - wtedy chętniej sięgają po nie dzieci) i otaczać w bułce, orzechach lub chrupkach, zależnie od tego co lubią domownicy lub goście. Smażyć na oleju lub oliwie.
Wskazówki i uwagi:
Dzieci chętnie jedzą, szczególnie gdy robię fantazyjne kształty kwiatków lub zwierzątek.
Nadesłał(a) zofia,
dnia: 2011-09-18 12:29:56.069
Źródło/autor przepisu: przepis otrzymałam od znajomej i trochę zmodyfikowałam