granulat sojowy - ilość zależy od oczekiwanej liczby kotlecików,
szpinak,
jajko,
koperek lub natka pietruszki,
pieprz,
sól,
bułka tarta,
siekane orzechy lub chrupki kukurydziane,
olej
Przygotowanie:
Zalać granulat sojowy wrzątkiem i poczekać, aż zmięknie.
Przesmażony szpinak wyrobić z granulatem i jajkiem, dodać posiekany koperek lub pietruszkę, doprawić solą i pieprzem.
Formować kotleciki (można robić w różnych kształtach, wtedy chętniej sięgają po nie dzieci) i otaczać w bułce, orzechach lub chrupkach, zależnie od tego, co lubią domownicy lub goście i smażyć na oleju lub oliwie.
Danie można wziąć do pracy, serwować na obiad lub na przyjęciu.
Wskazówki i uwagi:
Chętnie jedzą dzieci, gdy formuję kształty kwiatków lub zwierzaczków.
Nadesłał(a) ~zofia,
dnia: 2011-10-01 20:52:56.531
Źródło/autor przepisu: przepis otrzymałam od znajomej i trochę zmodyfikowałam