puszka.pl - pysznie!

"Jajecznica" z okary z warzywami

Coś dla tych, którzy nie mają pomysłu na spożytkowanie okary powstałej po produkcji tofu.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2-3

- 1 duża lub 2 średnie cebule
- pół papryki
- pół średniej wielkości cukinii
- miseczka okary
- 2 pomidory
- przyprawy: sól, pieprz, curry, cząber, odrobina ostrej papryki
- olej lub oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w paski i wrzucamy na patelnię. Paprykę kroimy w niezbyt długie paski, dodajemy do cebuli, chwile razem smażymy. Dorzucamy okarę, całość przyprawiamy. Na sam koniec wrzucamy pokrojoną wraz ze skórką w grubą kostkę cukinię oraz ósemki pomidorów. W razie potrzeby jeszcze przyprawiamy.

Po dodaniu cukinii smażymy dosłownie jeszcze przez chwilę, bo potem się "rozciapa" i nie będzie zbyt dobra.
Nadesłał(a) Noldorka, dnia: Oct 2, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: