puszka.pl - pysznie!

Kotlety (lub farsz naleśnikowy) z kaszy gryczanej i twarogu

Proste i smaczne. Masa nadaje się też świetnie do naleśników


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

woreczek kaszy gryczanej
kostka twarogu (półtłusty lub chudy)
2 jajka (na farsz do naleśników wystarczy 1)
cebula
ząbek czosnku (opcjonalnie)
sól
pieprz
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:

Ugotować woreczek kaszy gryczanej. Cebulkę i czosnek posiekać drobniutko i podsmażyć na oleju, dodać do kaszy, połączyć z twarogiem i jajkami, doprawić do smaku, formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.

Wskazówki i uwagi:

Można podawać na drugie danie z pure ziemniaczanym lub tylko z sosem grzybowym, kurkowym, pomidorowym - jak kto lubi.
Nadesłał(a) mogielnicka, dnia: Sep 8, 2011
Źródło/autor przepisu: http://www.wielkiezarcie.com/recipe2232.html

Twoje zapiski: