puszka.pl - pysznie!

Płatki owsiane na mleku migdałowym z żurawiną i bananem

Propozycja śniadania na słodko. Pyszne, sycące i pożywne.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1 porcja

niepełna szklanka mleka migdałowego (lub jakiekolwiek inne + 1 łyżeczka aromatu migdałowego)
1/2 szklanki płatków owsianych
1 dojrzały banan
garść żurawiny
garść blanszowanych migdałów (znaczy bez skórki)

Przygotowanie:

Mleko podgrzać, dodać płatki owsiane, trzymać na małym ogniu do zgęstnienia.

Na spodzie miseczki umieścić 1/2 banana pokrojonego w cienkie plasterki, wylać na to owsiankę, ozdobić pozostałą częścią banana, posypać migdałami i żurawiną.
Nadesłał(a) Zanetak, dnia: Sep 29, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: