fasolka szparagowa
kasza jęczmienna
2 małe główki kapusty włoskiej
3 cebule
3 małe marchewki
dowolne warzywa korzeniowe - marchewka, seler, pietruszka
ogórki kiszone/buraczki na ciepło lub jak u mnie sałatka - zimowa mojej mamy z ogórków
sól
pieprz
Przygotowanie:
Cebule drobniutko pokroić i podsmażyć na oleju. Trzy marchewki ugotować w wodzie, następnie dodać na patelnię i chwilę podsmażyć. Kapustę umyć bardzo dokładnie, poszatkować i wrzucić do osolonej wody. Gotować do uzyskania miękkości. Gdy kapusta będzie miękka odcedzić, dodać do smażenia, doprawić i jeszcze jakiś czas smażyć.
Fasolkę szparagową umyć, obrać "korzonki" i ugotować aż będzie miękka.
Kaszę ugotować, następnie dodać do niej obrane, ugotowane i poszatkowane warzywa (marchewkę, seler, pietruszkę).
Uformować kulki z kaszy i warzyw, nakładać fasolkę szparagową, kapustę i ewentualnie ogórek kiszony pokrojony w plasterki, buraczki czy jakąkolwiek sałatkę :)
Nadesłał(a) OpenWorld,
dnia: 2011-11-08 04:40:02.987
Źródło/autor przepisu: Ja :)