Surówka z cukini z pomidorem, zarodkami i otrębami zbożowymi
Sałatka jest naprawdę przepyszna :) Wcześniej nie sądziłam, że cukinia na surowo tak fajnie smakuje :) Jem często na kolację czy do obiadu. Zazwyczaj robię wersję bez grzanek, jednakże z grzankami też smakuje fajnie :)
1 cukinia
1 duża cebula
2-3 pomidory
otręby pszenne/ żytnie/ owsiane
zarodki pszenne
ew. sól (ja nie dodaje)
ew. grzanki podsmażone na oleju
Przygotowanie:
Cukinię umyć, obrać ze skórki, wydrążyć pestki (jeżeli ktoś chce) i pokroić w cienkie słupki. Cebulę i pomidora obrać, pokroić drobno i dodać do cukini. Następnie dodać przestudzone grzanki, otręby, zarodki i ewentualnie sól. Smacznego :)
Nadesłał(a) OpenWorld,
dnia: 2011-09-12 17:19:30.622
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.