250 g soi (suchego ziarna)
4-5 średnich ziemniaków
3 marchewki
2 pietruszki
1/4 korzenia selera lub 2 selerowe liście
1/3 pora
gałązka lubczyku
liść laurowy
3 kulki ziela angielskiego
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki chili
Przygotowanie:
Soję namaczamy przez noc. Namoczoną gotujemy do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. UWAGA: to potrafi zająć nawet 3h.
Ziemniaki kroimy w kostkę. Marchew, pietruszkę i seler można zetrzeć na tarce lub pokroić. Wszystkie warzywa i lubczyk dodajemy do soi. Kiedy warzywa zmiękną, dodajemy sól i chili. Gotowe.
Wskazówki i uwagi:
Podawać z chlebem.
Nadesłał(a) MoonLady,
dnia: 2011-07-30 16:35:32.917
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.