puszka.pl - pysznie!
Gofry obiadowe pełnoziarniste
Ta wersja gofrów średnio nadaje się do jedzenia na słodko - ja robię je, kiedy zabraknie mi w domu chleba lub na obiad i podaję z warzywami (smakowo dobrze się komponują z ogórkami). Świetne są również jako prowiant wycieczkowy.
na słodko (desery i łakocie)
Rodzaj diety:
wegańska
Składniki:
dla 5 osób
1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej (część mąki można zastąpić otrębami)
1/2 łyżki mąki sojowej (niekoniecznie)
1/2 łyżeczki sody
1 łyżka masła orzechowego (u mnie bez soli i cukru) (niekoniecznie)
1/2 szklanki mleka sojowego naturalnego
Przygotowanie:
15-30 min.
Wszystkie składniki razem wymieszać i piec w gofrownicy na złoty kolor.
Nadesłał(a)
MoonLady
, dnia: 2011-07-27 16:44:16.188
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Twoje zapiski: