puszka.pl - pysznie!

Gofry obiadowe pełnoziarniste

Ta wersja gofrów średnio nadaje się do jedzenia na słodko - ja robię je, kiedy zabraknie mi w domu chleba lub na obiad i podaję z warzywami (smakowo dobrze się komponują z ogórkami). Świetne są również jako prowiant wycieczkowy.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej (część mąki można zastąpić otrębami)
1/2 łyżki mąki sojowej (niekoniecznie)
1/2 łyżeczki sody
1 łyżka masła orzechowego (u mnie bez soli i cukru) (niekoniecznie)
1/2 szklanki mleka sojowego naturalnego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki razem wymieszać i piec w gofrownicy na złoty kolor.
Nadesłał(a) MoonLady, dnia: Jul 27, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: