puszka.pl - pysznie!

Gofry na maśle orzechowym i mleku kokosowym


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

1 szklanka mąki pszennej typ 650
1/2 łyżki mąki sojowej (niekoniecznie)
1/2 łyżeczki sody
1 łyżka masła orzechowego (u mnie bez soli i cukru)
1 i 1/4 szklanki mleka kokosowego
0,5 łyżki oleju kokosowego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki razem wymieszać i piec w gofrownicy na złoty kolor.

Wskazówki i uwagi:

Podawać na słodko z dżemem, owocami lub mlekiem kokosowym. Osobiście polecam pastę 1:1 mleka kokosowego i wybranego dżemu.
Nadesłał(a) MoonLady, dnia: Jul 27, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: