puszka.pl - pysznie!

Ciasto marmurkowe z owocami

Ciasto robiłam z mąki pełnoziarnistej, co sprawia, że wygląda na nieco przypalone, mimo, że takie nie jest. Można je posypać cukrem pudrem lub kokosem, żeby choć trochę zniwelować to wrażenie.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: mała blacha/ ok. 12 porcji

2 szklanki mąki pszennej (robiłam z razowej)
1 banan
1 szklanka oleju
1/2 szklanki mleka roślinnego
3 łyżki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kokosu
2 łyżki kakao
2 łyżki dżemu truskawkowego
2 łyżki dżemu porzeczkowego
truskawki
porzeczki

Przygotowanie:

Mąkę, rozdrobnionego banana, olej, mleko roślinne, cukier i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Rozdzielić ciasto na 2 części. Do jednej dodać kokos i dżem truskawkowy, wymieszać. Do drugiej dodać kakao i dżem porzeczkowy, wymieszać.

Wyłożyć naprzemiennie na małą blachę i posypać owocami. Piec w temp. 180-200°C około 30 minut.
Nadesłał(a) MoonLady, dnia: Jul 26, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: