puszka.pl - pysznie!

Sajgonki z mieszanką chińską gotowane na parze


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 10 szt.

papier ryżowy
opakowanie warzyw mrożonych (mieszanka chińska)
świeży imbir (2 cm)
ząbek czosnku
świeży sezam (2 łyżki)

oliwa z oliwek do smażenia
sos sojowy (2 łyżki)
olej sezamowy (1 łyżeczka)
sól
pieprz

Przygotowanie:

Na rozgrzanej patelni smażymy na oliwie przez 5 minut czosnek i imbir (wyciśnięte przez wyciskarkę do czosnku). Dodajemy warzywa (rozmrożone), sezam, sos sojowy, olej sezamowy, sól i pieprz. Smażymy przez 5 minut.

Na talerz wylewamy odrobinę ciepłej wody, namaczamy kolejno arkusze papieru ryżowego, nakładamy farsz z warzyw i zawijamy. Sajgonki wkładamy do steamera (sprzęt do gotowania na parze) na kilka minut, w celu podgrzania. Gotowe. Smacznego :)
Nadesłał(a) dejagata, dnia: Jul 23, 2011
Źródło/autor przepisu: mój blog - http://foodpornveganstyle.blogspot.com

Twoje zapiski: