fasolka szparagowa
cukinia (u mnie żółta)
cebula czerwona
świeży tymianek
marynata: 1 kopiasta łyżeczka musztardy sarepskiej
3 ząbki czosnku
przyprawa do warzyw grillowanych Knorr lub własna mieszanka przypraw
oliwa
Przygotowanie:
Szparagówkę gotujemy w osolonej wodzie, a cukinię kroimy w plastry i też podgotowujemy chwilę. Cebulę kroimy w krążki.
W szklance rozpuszczamy w wodzie musztardę, przeciśnięty czosnek i przyprawę do warzyw grillowanych, dodajemy sporo oliwy.
Możemy dodać oliwę do marynaty lub najpierw posmarować nią patelnię grillową (czy tackę/grill) i wrzucić warzywa, a potem zalać marynatą. Przerzucamy co jakiś czas i posypujemy świeżym tymiankiem :)
Nadesłał(a) Dzik,
dnia: 2011-06-28 19:45:06.118
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.