paczka świeżego szpinaku
cukinia
pomidorki koktajlowe
jajka
(w oryginalnym przepisie były orzeszki pinii)
sos: czosnek
jogurt bałkański
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ze szpinaku usuwamy ogonki, które mogą być gorzkie (to jest dość czasochłonne więc jak ktoś nie widzi w nich problemu to:P)
Cukinię obieramy ze skórki i kroimy w cieniutkie paseczki lub talarki, pomidorki kroimy na pół i wrzucamy. Jajka ugotowane na twardo możemy pokroić w dowolny sposób albo dodać dopiero na talerzu i polać sosem z jogurtu bałkańskiego z czosnkiem (dużą ilością;D)
Wskazówki i uwagi:
Można modyfikować przepis na bardziej bułgarski i dodać np. bułgarskiego sera zamiast jogurtu.
Nadesłał(a) Dzik,
dnia: 2011-06-19 18:02:20.303
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.