puszka.pl - pysznie!

Sałatka brokułowa z fasolką szparagową, papryką i warzywami konserwowymi

Smaczna ;)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

brokuł
fasolka szparagowa (Bondiłel z puszki - zielona lub mix z żółtą)
papryka - pół czerwonej, pół żółtej
warzywa konserwowe - ogórki, pieczarki lub jakiś mix np. z Rolnika (cebulki/ korniszonki/ kukurydzki)
cebula czerwona
oliwki czarne

jogurt naturalny
łyżka musztardy
3 ząbki czosnku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Brokuła gotujemy w osolonej wodzie, a resztę składników kroimy. Papryki ładnie wyglądają pokrojone w większe paski lub plastry. Oliwki dodawałam w całości, ale można przekrawać na pół.

Wszystko wymieszać z sosem.
Nadesłał(a) Dzik, dnia: 2011-06-10 14:37:03.934
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: