Jogurtowo-musztardowy sos z chilli i curry
		
			Sos pasuje do tofu, kotletów warzywnych, może służyć jako dip.
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			2-3 łyżki gęstego, naturalnego jogurtu
1,5-2 łyżki musztardy
1 żółtko (opcjonalnie)
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka chilli lub 1 cm suszonej peperoncino
0,5 łyżeczki białej, mielonej gorczycy
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
				
				
				 
 
				
				
			
		
		Wszystkie składniki wymieszać w blenderze.
Jeśli wybieramy opcję ręczną, rozgniatamy żółtko, peperoncino szatkujemy najdrobniej jak się da, wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Można pominąć żółtko - smak nie straci aż tak wiele na tym zabiegu ;)
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: