puszka.pl - pysznie!

Sałatka Częstochowska - brokuły z fetą i sosem czosnkowym

Sałatka z brokułów - przepyszna.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 brokuł
0,5–1 opakowanie fety
słonecznik prażony
czerwona cebula

sos czosnkowy:
250 ml jogurtu
2 łyżki majonezu
ząbek czosnku
pieprz
(broń Boże solić!!)

Przygotowanie:

Brokuły gotujemy, studzimy, dzielimy na kawałeczki, dodajemy resztę pokrojonych składników, sos i zostawiamy w lodówce na minimum godzinkę, aby się zgryzła. Jemy ze smakiem ;)

Wskazówki i uwagi:

Można użyć słonecznik zwykły wyparzony w wodzie, ale z własnego doświadczenia wiem, że prażony jest bardziej chrupiący i smaczniejszy :)
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: May 14, 2011
Źródło/autor przepisu: Moja przyjaciółka Beata

Twoje zapiski: