puszka.pl - pysznie!

Razowe pierogi szpinakowe

Pyszne i sycące. Łatwe w przygotowaniu i nadają się do mrożenia.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6-8 osób

mąka pszenna graham lub razowa (typ 1850 lub 2000)
woda

mrożony szpinak
kostka sera feta
cebulka dymka
4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek do smażenia
sól
pieprz

sos:
jogurt naturalny
suszone pomidory z bazylią i czosnkiem (lub łyżeczka koncentratu, ząbek czosnku, bazylia)
sól
pieprz

Przygotowanie:

Przygotowujemy ciasto z mąki i letniej wody, powinno być plastyczne.

Na patelni szklimy cebulkę z czosnkiem, dodajemy szpinak i na końcu ser feta, doprawiamy solą, pieprzem i odstawiamy do ostygnięcia.

Faszerujemy pierogi i gotujemy ok. 8-10 min. Polewamy sosem. Smacznego.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli macie trudności z ciastem, można ewentualnie dodać jajko lub zmieszać mąkę razową ze zwykłą.
Nadesłał(a) patysz, dnia: 2011-04-24 00:11:27.936
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: