kilka ziemniaków (zależy jak bardzo ma być ziemniaczana, ja dawałam ok. 5)
2 jajka
pieczarki
olej do smażenia
puszka kukurydzy
puszka fasolki czerwonej (ew. groszku - jak kto tam lubi)
kilka ogórków konserwowych
papryka konserwowa
cebula
koperek
kilka ząbków czosnku
jogurt grecki
ew. łyżka majonezu
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Oddzielnie gotujemy jajka. Pieczarki smażymy, a w tym czasie odcedzamy warzywa z puszek i kroimy pozostałe składniki.
Do jogurtu dodajemy przeciśnięty czosnek i zalewamy nim sałatkę. Dodajemy sól i pieprz do smaku ;)
Wskazówki i uwagi:
Warto poczekać aż ziemniaki trochę przestygną żeby się dobrze kroiły i nie rozciapały. Polecałabym ugotować je jakoś wcześniej, a jeżeli nie da się, to poczekać i dodać je na samiutkim końcu.
Nadesłał(a) Dzik,
dnia: 2011-03-10 23:16:42.58
Źródło/autor przepisu: moja siostra