puszka.pl - pysznie!

Sałatka ziemniaczana z jajkami, pieczarkami i fasolkami

Pyszna i bardzo sycąca ;)


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: 6 porcji

kilka ziemniaków (zależy jak bardzo ma być ziemniaczana, ja dawałam ok. 5)
2 jajka
pieczarki
olej do smażenia
puszka kukurydzy
puszka fasolki czerwonej (ew. groszku - jak kto tam lubi)
kilka ogórków konserwowych
papryka konserwowa
cebula
koperek
kilka ząbków czosnku
jogurt grecki
ew. łyżka majonezu
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Oddzielnie gotujemy jajka. Pieczarki smażymy, a w tym czasie odcedzamy warzywa z puszek i kroimy pozostałe składniki.

Do jogurtu dodajemy przeciśnięty czosnek i zalewamy nim sałatkę. Dodajemy sól i pieprz do smaku ;)

Wskazówki i uwagi:

Warto poczekać aż ziemniaki trochę przestygną żeby się dobrze kroiły i nie rozciapały. Polecałabym ugotować je jakoś wcześniej, a jeżeli nie da się, to poczekać i dodać je na samiutkim końcu.
Nadesłał(a) Dzik, dnia: Mar 10, 2011
Źródło/autor przepisu: moja siostra

Twoje zapiski: