100 g masła lub innego tłuszczu
2 łyżeczki madras lub innej mieszanki curry
sól
świeżo mielony pieprz
opcjonalnie: kostka warzywna
Przygotowanie:
Kapustę i cebulę pokroić w większą kostkę, pieczarki w plasterki. Czosnek, imbir i chilli drobno posiekać.
W większym garnku rozgrzać tłuszcz, zeszklić na nim cebulę. Dodać kapustę, pieczarki, imbir, czosnek, chilli, pomidory z puszki i przyprawy. Dusić przez chwilę. Zmniejszyć gaz, wsypać ryż, zalać wrzątkiem (tak, aby pokrywał całość) i dusić pod przykryciem aż ryż będzie miękki, niemal rozgotowany. Od czasu do czasu mieszać i w razie potrzeby dolać wody.
Nadesłał(a) ryfka,
dnia: 2011-03-06 19:52:36.685
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.