Kotleciki z brązowego ryżu, marchewki i groszku
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
				 dla  3 osób
 dla  3 osób
			
			
	
			woreczek brązowego ryżu
ok. szklanka marchewki i groszku
sól
pieprz
zioła prowansalskie
bułka tarta lub mąka kukurydziana do zagęszczenia masy - ok. 3-4 łyżki
bułka tarta lub sezam lub otręby - jako panierka
olej lub oliwa do smażenia
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Gotujemy ryż i oddzielnie marchewkę z groszkiem. Wszystko blendujemy. Ewentualnie można zostawić trochę warzyw (ok. 1/4) i dodać je po zblendowaniu. Masę doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i zagęszczamy ją.
Następnie formujemy kotlety, obtaczamy je w panierce i smażymy na oleju lub oliwie.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: