puszka.pl - pysznie!

Pasztet z marchewki

Pasztet ma słodkawy smak, choć smak można modyfikować za pomocą przypraw (np. ostrą papryką). Nadaje się do jedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno.


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 kg marchwi
2 jajka
1/3 szklanki mąki razowej
1/3 szklanki bułki tartej
1/3 szklanki oleju/oliwy
sól
pieprz
curry
bazylia
natka pietruszki
ząbek czosnku
itp.
tłuszcz i bułka tarta do formy

Przygotowanie:

Potartą marchewkę (na tarce o małych oczkach) zmieszać z pozostałymi składnikami i włożyć do nasmarowanej i obułkowanej formy. Piec 1,5 godziny w 180°C.
Nadesłał(a) devlin, dnia: Nov 1, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: