puszka.pl - pysznie!

Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

300 g marchwi
2 łyżki natki pietruszki
1 łyżka pestek słonecznika
2 ząbki czosnku
sól
150 ml mąki pszennej
150 ml bułki tartej
olej do smażenia

Przygotowanie:

Do kotlecików należy obrać marchew i utrzeć ją na tarce. Dodać utarte ząbki czosnku, bułkę tarką i mąkę. Następne do masy dodajemy pestki słonecznika, natkę pietruszki i sól do smaku. Całość mieszamy dokładnie.

Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy przez kilka minut na głębokim tłuszczu.
Nadesłał(a) Irokezik91, dnia: 2010-10-03 21:03:02.591
Źródło/autor przepisu: Warszawska Biosfeera, http://www.tvnwarszawa.pl/6050,program.html

Twoje zapiski: