0,7 kg pieczarek
1 mała cebula
2-3 duże ziemniaki
pieprz
sól
sos sojowy
natka pietruszki
3-4 łyżki kaszy manny
mąka pszenna (opcjonalnie)
sezam do panierowania
olej/oliwa do smażenia
Przygotowanie:
Pieczarki usmażyć z cebulką i po wystygnięciu zblendować. Do powstałej masy dodać potarte ziemniaki (jak na placki ziemniaczane). Przyprawić pieprzem, solą i sosem sojowym według gustu. Dodać poszatkowaną pietruszkę oraz kaszę manną. Gdy masa jest zbyt rzadka, dodać trochę mąki pszennej.
Obtoczyć kotleciki w sezamie i smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju/oliwie.
Nadesłał(a) sokovirufka,
dnia: 2010-05-25 21:28:03.301
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.