puszka.pl - pysznie!

Kotlety wielowarzywne z brokułami, cukinią i fasolką szparagową

Proste, szybkie, smaczne i syte :)


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

brokuły
kukurydza
seler
fasolka szparagowa
cukinia
marchewka
sól
pieprz
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:

Warzywa poddusić na maśle tak, by były miękkie (ok. 10 min.). Potem wrzucić je do salaterki i zmiksować blenderem. Dodać jedno jajko i bułkę tartą (w takiej ilości, by dobrze formowało się kotlety). Przyprawić. Uformować kotleciki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju.

Wskazówki i uwagi:

Można podawać z kaszą gryczaną i słonecznikiem.
Nadesłał(a) esterka, dnia: Apr 28, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: