puszka.pl - pysznie!

Sałatka z roszponki, buraków i marchwi

Porcja 160 g dostarcza 78 kalorii.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

spora garść roszponki (30 g)
2 średnie marchwie (200 g)
2 średnie buraki (250 g)
50 g mrożonego zielonego groszku (świeży jak najbardziej się nadaje)
100 g marynowanych srebrnych cebulek

sos:
1 łyżeczka oliwy
1 łyżeczka octu malinowego
2 łyżki wody
ulubione zioła

Przygotowanie:

Marchewkę i buraki ugotować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Groszek rozmrozić. Cebulki odsączyć z zalewy. Oliwę połączyć z wodą, octem i ziołami. Wszystko umieścić w jednym naczyniu i dobrze wymieszać.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-04-28 23:53:45.758
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: