600 g naturalnego jogurtu sojowego
1 granat (owoc - 60 g miąższu)
pół puszki kawałków młodego kokosa (90 g)
20 g gorzkiej czekolady 85%
Przygotowanie:
Jogurt wrzucić do miski ;) Kokosa odsączyć i pokroić w kostkę. Granat rozdłubać (w rękawiczkach! bo brudzi). Czekoladę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach (dobrze ją przedtem umieścić w zamrażarce na jakąś godzinkę).
Odłożyć trzy łyżki cząstek granatu i trzy łyżeczki czekoladowych wiórków. Resztę składników połączyć z jogurtem, nałożyć do pucharków. Każdą porcję udekorować łyżką granatu i łyżeczką czekolady.
Nadesłał(a) mathilda,
dnia: 2010-04-28 23:41:04.851
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.