puszka.pl - pysznie!

Sos pomidorowy z pieczarkami i ziołami

Porcja 100 g dostarcza 30 kalorii. Pasuje do wszystkiego, co nie jest bananem ;)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 7 osób

puszka siekanych pomidorów (400 g)
160 g pieczarek
1 średnia cebula (150 g)
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka oleju ryżowego do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w większą kostkę, czosnek zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, podsmażyć, dodać rozmaryn, majeranek i paprykę, pomieszać, dołożyć pieczarki, posmażyć z trzy minuty, dodać pomidory (razem z sokiem), wymieszać, odparować trochę, przykryć, dusić około pięciu minut, dodać czosnek, podusić jeszcze chwilę.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-04-28 23:37:55.905
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: