puszka.pl - pysznie!

Wiosenna sałatka z marchewki, ogórka i pomidora z pędami bambusa i sosem chili

Porcja 250 g dostarcza 70 kalorii.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

1 marchewka (85 g)
1 duży ogórek - po obróbce zostanie go 150 g
2 pomidory (260 g)
kawałek żółtej papryki (30 g)
1 puszka pędów bambusa (po odcieku 145 g)
50 g marynowanych srebrnych cebulek
25 ml (mały kieliszek od wódki) słodkiego sosu chili

Przygotowanie:

Marchewkę ugotować (mam wrażenie, że surowa tu kompletnie nie pasuje) i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórek obrać, pozbawić pestek i pokroić w długie cienkie słupki. Pomidora pokroić w dużą kostkę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Pędy i cebulki odsączyć z zalewy. Wszystko umieścić w jednym naczyniu. Dodać słodki sos chili, porządnie wymieszać.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: Apr 28, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: