puszka.pl - pysznie!

Surówka z rzodkiewek, pora i grejpfruta, z sosem pesto

Porcja 230 g dostarcza 115 kalorii.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 3 osób

2 różowe grejpfruty (300 g miąższu)
1 średni por bez liści (180 g)
1 pęczek rzodkiewki (160 g)

25 ml mleka sojowego
2 łyżeczki bazyliowego pesto (20 g)

Przygotowanie:

Grejpfruty pozbawić wszelkich skór, błon i pestek, podzielić na dowolne cząstki. Pora pokroić w plasterki, rzodkiewki na połówki lub ćwiartki. Pesto połączyć z mlekiem. Wszystko wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Pesto można kupić, albo przyrządzić samemu.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-04-28 14:32:29.825
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: