220 g buraków (3 średnie)
230 g kiwi (3 sztuki)
120 g pora (1 mały bez liści)
70 g selera (1/6 dużego)
50 g mleka sojowego
1 łyżeczka nierafinowanego cukru trzcinowego (MUSI być trzcinowy, choćby nie wiem co - chodzi o smak)
Przygotowanie:
Selera obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, upchnąć w szklance, zalać mlekiem, posypać cukrem, pomieszać, ugnieść i odstawić na czas przygotowywania reszty.
Buraki ugotować, obrać i pokroić w kostkę. Pora pokroić w półplasterki, zblanszować. Kiwi obrać i pokroić w ćwierćksiężyce. Wszystko dobrze wymieszać. Mniami!
Nadesłał(a) mathilda,
dnia: 2010-04-28 14:23:08.965
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.