1 kostka sera typu feta
garść czarnych oliwek
duży ząbek czosnku
płaska łyżeczka ziół prowansalskich (niekoniecznie)
kilka łyżek oliwy (zależy od konsystencji fety - im mniej tłusta, tym więcej oliwy)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić do naczynia i potraktować blenderem na jednolitą masę. Jeżeli ktoś robi specjalnie z przeznaczeniem na sos, można dodać trochę wody, żeby był rzadszy.
Wskazówki i uwagi:
W przypadku spożywania z makaronem, proponuję nakładać sos na nie za gorący makaron, bo się robi grudkowaty. Chyba, że ktoś lubi :D
Często do takiego makaronu dodaję jeszcze warzywa z patelni.
Nadesłał(a) sabciass,
dnia: 2010-05-01 20:55:05.393
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.