puszka.pl - pysznie!

Szybkie spagetti aglio olio z zieloną fasolką

Delikatnie pikantne, diabelsko proste i śródziemnomorskie.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

paczka makaronu spagetti lub tagiatelle
sól
małe opakowanie zielonej mrożonej fasolki
ok. 5 łyżek oliwy z oliwek do smażenia
2 ząbki czosnku
pikantny sos chilli (lub chilli w proszku lub 1/2 małej świeżej papryczki chili)
ew. ser do posypania - najlepiej twardy typu parmezan

Przygotowanie:

Makaron gotujemy. Fasolkę podgotowujemy wg przepisu na opakowaniu.

Na patelnię wlewamy oliwę, podsmażamy na niewielkim ogniu czosnek i chilli aż wszystko będzie pięknie pachnieć i oliwa zabarwi się na czerwono. Dorzucamy fasolkę, mieszamy, podsmażamy jeszcze chwilkę.

Na talerze nakładamy makaron i fasolkę z oliwą, można posypać startym serem. Pycha !
Nadesłał(a) lucky roll, dnia: 2010-04-10 22:26:12.413
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: