paczka makaronu spagetti lub tagiatelle
sól
małe opakowanie zielonej mrożonej fasolki
ok. 5 łyżek oliwy z oliwek do smażenia
2 ząbki czosnku
pikantny sos chilli (lub chilli w proszku lub 1/2 małej świeżej papryczki chili)
ew. ser do posypania - najlepiej twardy typu parmezan
Przygotowanie:
Makaron gotujemy. Fasolkę podgotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
Na patelnię wlewamy oliwę, podsmażamy na niewielkim ogniu czosnek i chilli aż wszystko będzie pięknie pachnieć i oliwa zabarwi się na czerwono. Dorzucamy fasolkę, mieszamy, podsmażamy jeszcze chwilkę.
Na talerze nakładamy makaron i fasolkę z oliwą, można posypać startym serem. Pycha !
Nadesłał(a) lucky roll,
dnia: 2010-04-10 22:26:12.413
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.