woreczek ryżu (biały, brązowy... jaki lubimy)
garść świeżego szpinaku
sos pomidorowy: 3 pomidory
cebula
olej/oliwa z oliwek do smażenia
sól
pieprz
inne przyprawy, mogą być świeże zioła, np. pokrojona pietruszka, bazylia czy koperek
Przygotowanie:
Ryz ugotować. Posiekaną cebulę zeszklić na oliwie. Następnie pokroić pomidory i dorzucić do cebuli (mogą być wcześniej sparzone). Zostawiamy to na wolnym ogniu. Później doprawiamy.
Ugotowany ryż polewamy naszym sosem. Szpinak myjemy i układamy na talerzu obok ryżu. Wszystko można jeszcze posypać sezamem. Smacznego! :)
Wskazówki i uwagi:
Mi z tego wyszedł duży obiad dla jednej osoby. Można też podzielić to na kilka razy, czy na dwie osoby. ;)
Nadesłał(a) Qmcia,
dnia: 2010-04-01 21:10:47.549
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.